Pollo neck & shirt: The new fashionable way to wear them !

Pollo neck & shirt: The new fashionable way to wear them !

Past Habits

Το σύνηθες είναι να φοράμε οτιδήποτε βαμβακερό και με υφή φιλική προς το δέρμα μέσα από τα ρούχα. Αυτό είναι κάτι που συνέβαινε κατά κόρον ιστορικά. Από τα αρχαία χρόνια, μια από τις βασικές επιλογές υφάσματος ήταν το λινό, ειδικά για το εσωτερικό μέρος. Αργότερα έγινε πολύ δημοφιλές το silk. Το μάλλινο/πλεκτό/κασμιρένιο ύφασμα, λοιπόν, ήταν εκείνο που φορούσαν πάνω από τα μαλακά υφάσματα που προαναφέρθηκαν.

A change has come

Μια ανατροπή έγινε στον 20ο αιώνα και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ‘60 με ‘70. Το woollen ύφασμα είχε ήδη αρχίσει από πριν να αποκτά μεγάλη φήμη. Αλλά τη δεκαετία του ‘60, το φορούσαν ακόμα και εσωτερικά από ένα σακάκι, συνήθως οι άντρες. Όμως, και οι γυναίκες ακολούθησαν την τάση αυτή. Άντρες και γυναίκες είχαν προτίμηση στα μάλλινα ζιβάγκο. Με τις γυναίκες να τα φορούν με ένα πιο θηλυκό τρόπο. Συνήθως επέλεγαν να τα φορούν με φούστες ή φορέματα και μάλιστα με cut-outs για να μην τα κρύβουν.

Pollo neck & shirt: The new fashionable way to wear them !

What about today?

Η τάση αυτή, όμως, έχει επανέλθει στο σήμερα. Πολλές street stylers, με την επιθυμία, να έχουν μια εικόνα πέραν του συνηθισμένου, επιλέγουν να φορούν με ένα παρόμοιο τρόπο αυτά τα ζιβάγκο. Ο τρόπος είναι κάτω από πουκάμισα, δηλαδή ακριβώς αντίθετα με τον καθιερωμένο και «σωστό» τρόπο από τα παλιά. Βεβαίως, επιλέγουν να τα φορούν και κάτω από φορέματα ή ολόσωμες φόρμες με V-neck. Ο στόχος είναι πάντοτε να φαίνεται η μόδα τους. Δεν δείχνει, πράγματι πολύ ωραίο;

Specifically..

Για το OOTD, όπως βλέπετε επιλέχθηκε ένα σπορ πουκάμισο με απλά σχέδια. Στο εσωτερικό φορέθηκε ένα κασμιρένιο ζιβάγκο με κοντό μανίκι. Μπορεί να αποφεύγετε να φορέσετε τέτοια υφάσματα κατάσαρκα, αλλά το κασμίρι είναι από τα πιο soft. Οπότε, πιθανά να το βρίσκετε πιο ανεκτό. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που προστέθηκε, είναι η καρφίτσα που βλέπετε στη photo. Είναι μερικοί αστερίες στη σειρά με ασημένιο χρώμα που πιάνονται στις δυο άκρες του γιακά. Είναι ένα ιδιαίτερο κόσμημα που δίνει την αίσθηση ότι είναι κοιλιές! Αν θέλετε να ξεχωρίσετε...

Jewelry

Η καρφίτσα είναι από το brand Youtaas, το δαχτυλίδι από το brand La Venne και τα σκουλαρίκια από το brand Lariall. Θα τα βρείτε όλα στην κατηγορία Ambassadorship & Discount Coupons του Hush-Hush με τα εκπτωτικά κουπόνια τους. Αρκεί να κάνετε κλικ στον εκπτωτικό κωδικό για να γίνει αντιγραφή. Μετέπειτα, κάνετε κλικ στο κουμπί Go to the deal, που θα σας οδηγήσει στο site του εκάστοτε brand για να κάνετε τις αγορές σας. Τέλος, εισάγετε τον αντιγραμμένο κωδικό στο κουτάκι Discount coupon και κάνετε την αγορά σας σε μοναδική τιμή.

Sunglasses

Τα πρώτα γυαλιά ηλίου κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ‘50 για τις ανάγκες του resort wear. Λίγο αργότερα, το ‘60 θεωρούνταν πλέον απαραίτητο αξεσουάρ μαζί με τα κοσμήματα. Οι γηραιότερες γυναίκες φορούσαν πολύτιμα ή ημί-πολύτιμα κοσμήματα. Οι νεότερες φορούσαν κοσμήματα και γυαλιά ηλίου από πλαστικό. Φωτεινά χρώματα και έντονα γεωμετρικά σχέδια, όπως τα αξεσουάρ του οίκου Lanvin, ήταν προσιτά σε όλους. Ένα κλασικό σχέδιο και χρώμα της εποχής που αντέχει μέχρι σήμερα είναι και αυτό της photo , τύπου Eclipse του γνωστού σχεδιαστή Andre Courreges. Θα το βρείτε στο brand JC Trends, ακολουθώντας τα ίδια βήματα που προαναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο.

Pollo neck & shirt: The new fashionable way to wear them !

More about this OOTD!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το OOTD είναι αρκετά ζεστό για αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Παρέα με το crop capitone bomber ζεσταίνει ακόμα περισσότερο και ταυτόχρονα αποτελεί την επιτομή του casual outfit. Συνδυάστηκε με skinny high-waisted παντελόνι σε αποχρώσεις του συνόλου γκρι-ανθρακί και φυσικά με combat boots 🥾. Το κόκκινο έδωσε την απαραίτητη πινελιά χρώματος στα μάτια, καθώς και τη διάθεση μας.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το OOTD, ακολουθήστε το IG page του Hush-Hush:

X
Skip to content