Τι είναι το Micropigmentation?

Micropigmentation: Είναι η ημιμόνιμη τεχνική κατά την οποία περιγράφεται το φρύδι με tatoo. Χρησιμοποιείται ένα εργαλείο που μοιάζει με βελόνα και το οποίο σχεδιάζει μικρές γραμμές σε βάθος τριών χιλιοστών στην επιφάνεια του δέρματος, μεταξύ των πραγματικών του φρυδιού, γεμίζοντάς το.

Η προσωπική μου εμπειρία

  1. Εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό.
  2. Το τοπικό αναισθητικό αφαιρείται και σχηματίζεται με μολύβι φρυδιών το σχήμα του φρυδιού μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό και με τη βοήθεια ειδικού χάρακα.
  3. Ξεκινάει η διαδικασία του microblading με τη δική μου, μίας χρήσεως βελόνα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζουμε την περιοχή με αλκοολούχο διάλυμα για την αποφυγή μόλυνσης. Το χρώμα που επιλέξαμε είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το κανονικό για να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Γενικά, είναι καλό να εμπιστεύεστε τον ειδικό που θα σας το κάνει και θα σας πει και τις λεπτομέρειες για το τι να προσέξετε και μετά την διαδικασία. Η διαδικασία με πόνεσε, προσωπικά, ελάχιστα, με μία αίσθηση σαν ξύσιμο. Ισχύει, όμως, το γνωστό ρητό: μπρος τα κάλλη, τι είναι ο πόνος. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.
  4. Αφαιρείται το μολύβι φρυδιών και η περιττή τριχοφυία για να δούμε το αποτέλεσμα. Στην αρχή φαίνεται έντονο αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνεται πιο φυσικό.
  5. Απλώνεται βαζελίνη για να καταπραϋνθεί τοπικά ο ερεθισμός. Προσωπικά,σε εμένα, μετά από μία μέρα δεν υπήρχε ίχνος ερεθισμού.
  6. Επαναλαμβάνεται η διαδικασία μετά από 15 μέρες για τη βελτιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος και έπειτα μία φορά ανά έτος, έτσι ώστε να επαναφέρουμε την ένταση του χρώματος.

Μπορεί η διαφορά να μη σας φαίνεται μεγάλη, αλλά αυτό είναι και ένα από τα ζητούμενα. Θέλουμε να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα! Επιπλέον, καταφέρνουμε με την τεχνική αυτή, να ανασηκώσουμε ελάχιστα το βλέμμα. Δηλαδή, παρατηρείται μία ανορθωτική πορεία. Κάτι το οποίο είναι θαυματουργό για το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, πάντα δε θέλατε να κάνετε ένα χρήσιμο tatoo, χωρίς να το παρατηρήσουν οι συνάδελφοι?

*Επισκεφτείτε: Coupons, Shop!

Κατηγορίες: Beauty

Savvina Zacharaki

Blogger: Hush-Hush is a fashion, beauty and lifestyle magazine with a mall and a shop. Follow to shop the looks, get styling tips and download the app. Join!

Μετάβαση στο περιεχόμενο