Ancient Fashion Part #4

Ancient Fashion Part #4

Το κείμενο που ακολουθεί υπαγορεύεται στο αντίστοιχο Podcast μέσω της εφαρμογής Spotify.

Βρισκόμαστε στην περίοδο της Κλασικής Ελλάδας. Ο ρουχισμός τότε ήταν απλός και σοφιστικέ. Οι χαλαρές, χυτές γραμμές ήταν το σήμα κατατεθέν της εποχής. Τότε φορούσαν το χιτώνα, άντρες και γυναίκες ή πέπλο, οι γυναίκες, που έμοιαζε με τουνίκ. Από πάνω σαν πανωφόρι φορούσαν το ιμάτιο ή την χλαμύδα, που ήταν η αντίστοιχη κάπα που φοράμε σήμερα.

Τα μαλλιά τους ήταν κοντά και σγουρά στους άντρες, ενώ στις γυναίκες μακριά σγουρά. Τα αρωμάτιζαν με αιθέρια έλαια. Η εποχή αυτή επηρέασε σημαντικά τις μεταγενεστερες, εννοώντας και την Ρωμαϊκή εποχή, αλλά και τον σύγχρονο κόσμο. Απελευθέρωσε τις γυναίκες από το να φορούν στενά ρούχα που εμποδίζουν στην κίνηση.

Ancient Fashion Part #4

Κοιτάξτε προσφορές αλλά και eshop που έχουν από ρούχα μέχρι κοσμήματα και gadgets, ακόμα και μετοχές μπορείτε να βρείτε, στο Mall (e.g. Attica) μας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το Shop μας, όπου θα βρείτε sustsinable προϊόντα για να αγοράσετε. Φυσικά μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε με τα δικά σας προϊόντα προς πώληση, που αγαπάτε πολύ, αλλά δε χρειάζεστε πια. Θυμηθείτε να γίνετε συνδρομητής στη σελίδα Stylist, για να μαθαίνετε ακόμα περισσότερα νέα του Hush-Hush!

X
Skip to content