Ancient Fashion Part #1

Ancient Fashion Part #1

Το παρακάτω κείμενο υπαγορεύεται στο Podcast μέσω της εφαρμογής Spotify.

Ήρθε η ώρα για το podcast episode #1, για την ιστορία της μόδας. Εδώ θα μιλήσουμε για τη μόδα στην αρχαιότητα. Για όλο το 2022, θα αναλύσουμε πως ντύνονταν τότε και ουσιαστικά θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μια εικόνα για το πως ήταν η μόδα τότε. Θα βλέπουμε λίγα, αλλά ουσιώδη δεδομένα κάθε φορά.

Ancient Fashion Part #1

Αρχικά, η μόδα τότε ήταν πλήρως διαμορφωμένη ανάλογα με την ιδιότητα του κάθε ανθρώπου. Δηλαδή, αλλιώς ντυνόταν ο ιππέας, αλλιώς ο πολεμιστής, αλλιώς ο χορευτής κ.ο.κ. Δεν είναι εφικτό, λοιπόν, να κρατήσουμε μια συγκεκριμένη εικόνα της μόδας για την εποχή. Αυτό γιατί μιλάμε για ένα μεγάλο εύρος χρόνων που διήρκησε η αρχαιότητα και για τα οποία κατέχουμε ορισμένα μόνο στοιχεία. Επιπλέον, ανάλογα με την περιοχή και την ιδιότητα του καθενός άλλαζαν πολύ οι ενδυμασίες.

Ancient Fashion Part #1

Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι χρησιμοποιούσαν απόλυτα φυσικά υλικά για τον ρουχισμό τους. Το ξύλο, η πέτρα, το μαλλί, η γούνα, δέρμα, αργότερα το μέταλλο αλλά και οτιδήποτε μπορούσε να τους παρέχει η φύση, είχαν την τεχνοτροπία, ώστε να το μετατρέψουν στα ρούχα και τα αξεσουάρ της εποχής.

Μην ξεχνάτε να επισκεφτείτε το Mall μας και το Shop για να βρείτε ενδιαφέροντα προϊόντα για σας και την οικογένεια σας!

X
Skip to content