Δουλεύοντας από το σπίτι: Υπέρ και κατά!

Με τις τρέχουσες συνθήκες, πολλοί από εμάς έχουμε καταλήξει να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε χώρο εργασίας. Δηλαδή δουλεύουμε από το σπίτι. Αυτό, σε κάποιους μπορεί να ακούγεται αποδοτικό. Σε κάποιους άλλους, όμως, ακούγεται καταστροφικό για ότι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα στην εργασία μας. Στην πραγματικότητα, το νόμισμα έχει δύο όψεις.Όπως και σε κάθε περίπτωση, εκτός αν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις! Ας δούμε, λοιπόν, ποια μπορεί να είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της κάθε περίπτωσης(υπέρ/κατά-δουλεύοντας από το σπίτι):

Θετικά(+)-Δουλεύοντας από το σπίτι

  1. Είσαι στο χώρο σου, τον οποίο έχεις διαμορφώσει ειδικά για να σε εξυπηρετεί για οποιαδήποτε ανάγκη, όπως είναι ο χώρος εργασίας.
  2. Έχεις ανεξαρτησία κινήσεων, δηλαδή όποτε θες κάνεις διάλειμμα και όποτε θες συνεχίζεις να εργάζεσαι.
  3. Έχεις τον απαραίτητο εκσυγχρονισμένο και favourite 😻 εξοπλισμό, όπως το apple 🍎 laptop 👩‍💻 & το apple 🍏 mouse 🐁 .
  4. Μπορείς να ντυθείς όπως σου αρέσει, από pjs μέχρι τουαλέτα ή ακόμα και με το σύνδρομο της tv 📺 για τα teleconference, δηλαδή μισή πάνω, μισή κάτω 😂.
  5. Δεν έχεις επιπλέον έξοδα σε χρόνο και χρήμα για τα μεταφορικά. Επίσης, ούτε το άγχος να είσαι ακριβώς από κάτω για το εργασιακό πούλμαν, αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία. Επιπλέον, δεν ταλαιπωριέστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αρνητικά(-)-Δουλεύοντας από το σπίτι

  1. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι πιο χαλαρή, αλλά στην πραγματικότητα οδηγήσε στο να εργάζεσαι ακόμα και το διπλάσιο χρόνο από το σύνηθες εργασιακό ωράριο. Αυτό είναι το συνεπακόλουθο που φέρνει η ενηλικίωση, δηλαδή η υπευθυνότητα!
  2. Ο κοινωνικός παράγοντας, δηλαδή το γεγονός ότι στον εργασιακό μας χώρο είμαστε κοινωνικά όντα με κοινωνικές δεξιότητες, δυστυχώς, απουσιάζει.
  3. Το πρόγραμμα που μπορεί να μας επιβάλλεται, π.χ σταθερή ώρα πρωινού ξυπνήματος, η διαδικασία της πρωινής ενδυμασίας, μπορεί να προκαλεί δυσφορία. Τελικά, όμως, αποτελεί σωτήριο μέτρο για την καλή ψυχολογία μας.
  4. Είσαι πιο επιρρεπής στο ψυγείο σου 😏. Ποια από εμάς θέλει να δει τη ζυγαριά να ανεβαίνει? Καμία!

Visit:Coupons, Shop!

X
Skip to content